Zeilen op de Waddenzee met een Klipper

Houdt u van zeilen of wilt u weleens wat bijzonders meemaken? Vaar dan eens met de Willem Jacob klipper mee over de Waddenzee. De Waddenzee is de enige ruige natuur die wij nog hebben in Nederland. Dit is ook erkend door de Unesco, die het gebied erkende als Werelderfgoed.

Zeilen is een fantastische gelegenheid om met elkaar sportief bezig te zijn. Zeilen brengt u terug naar de dingen die er echt toe doen. Een beetje wind doet wonderen.

Op de Waddenzee overheerst de natuur. Dit grootste natuurgebied in Europa is zeer uniek met zijn talrijke zandplaten, banken en zeehonden. De rust zal u omarmen. Op de Wadden kunt u nog echte eilanden aanlopen, die pas na enige tijd varen opdoemen.

Dé manier om dit fantastische natuurgebied te verkennen is natuurlijk per zeilschip. Laat uw tocht bepalen door de wind en de stromingen. Tijdens een zeiltocht maakt u op unieke wijze kennis met dit gebied. Een zeiltocht op het wad is altijd een avontuur, en elke tocht krijgt zijn eigen dynamiek door wind, getij.

In de zomermaanden kunt u zeilen naar de andere Waddeneilanden of ga gewoon een avondje met de Willem Jakob het Wad op. Gezellig met zijn allen een sunsetcruise maken. U verblijft bij ons in een heerlijk vakantiehuis en ’s avonds geniet u van de zonsondergang op het Wad. Lekker met zijn allen aan boord eten behoort tot de mogelijkheden en voel daarna heerlijk de waddenwind door de haren.

Mocht u willen zeilen dan kan dit, de kapitein legt graag uit hoe het moet. Gewoon lekker genieten en aan dek zitten of liggen behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Soms hangt de boot erg scheef dus dan moet u zich wel even vasthouden maar het is een ervaring om nooit meer te vergeten! Jonge kinderen kunnen in de kajuit spelletjes spelen maar dan missen ze al het schoons dat Ameland te bieden heeft dus niet echt een aanrader ;-). Voor informatie over afvaarten kunt u bij mij terecht.