Rondvluchten en Parachutespringen

Het meest Noordelijke vliegveld is gelegen op Ameland in Ballum. Een vliegveld op Ameland wie zou dat nu verwachten? Het vliegveld ligt op zo’n 6 kilometer bij ons vandaan en is per fiets goed te bereiken. 

U kunt het vliegveld bereiken per auto maar natuurlijk ook op de fiets. Geen saaie fietstocht, maar een leuke afwisselende route over het fietspad door de duinen. Zo fietst u door het bos, komt u langs een uitkijkpunt vanwaar  zowel de Noord- als de  Waddenzee te zien zijn en ook de vogelkijkhut is leuk om te bezoeken. Dit is een goede plek om steltlopers te zien foerageren op de slikrandjes bij de plas en op het water vindt u diverse eenden soorten. In noordelijke richting kijkt u uit over het Hagedoornveld, waar u bruine en blauwe kiekendieven kunt zien, erg bijzonder.

En mocht u dorst gekregen hebben of zin in iets lekkers hebben, voordat u afslaat naar het vliegveld komt u langs Strandpaviljoen Ballum waar u een lekker kopje koffie kunt drinken of lunchen. Na een heerlijke fietstocht kom je dan uiteindelijk aan bij het vliegveld.

Op het vliegveld is van alles te doen. Wie wil (leren) zweefvliegen kan daar alles over vinden op de website van de zweefvliegclub Ameland.

Voor degenen die zich liever gemotoriseerd in het luchtruim willen begeven zijn er rondvluchten boven het eiland te boeken. Ook kunt u vanaf Ballum een rondvlucht boeken boven andere Waddeneilanden en delen van het vaste land van Friesland en Groningen. Op de website van het bedrijf dat de rondvluchten organiseert, kunt u er meer over lezen

Wilt houdt u van meer avontuur? Ga dan boven Ameland parachutespringen of maak een tandemsprong. Voeg een onvergetelijke ervaring toe aan uw verblijf bij ons en geniet van het geweldige uitzicht boven ons mooie eiland!!

Alvast boeken? Kijk welke vakantiehuizen nog beschikbaar zijn.