Reisinformatie

Per auto, motor of fiets naar Ameland

Per auto, motor of fiets bereikt u Holwerd via Leeuwarden – Stiens of via Groningen – Dokkum. Wanneer u de auto niet meeneemt naar het eiland, kunt u deze parkeren op het parkeerterrein nabij de veerboot te Holwerd. Voor meer informatie over parkeren kunt u bellen met tel. 0900 9238. Het parkeerterrein is dagelijks geopend van 30 minuten voor aankomst van de eerste boot tot 15 minuten na vertrek van de laatste boot. Het terrein is niet bewaakt: parkeren geschiedt op eigen risico. Voor het parkeren betaalt u 4,50 euro per dagdeel.

Plan thuis alvast uw route met Routenet.nl 

Per trein of bus naar Ameland

Als u met het openbaar vervoer reist kunt u via de website van 9292OV.nl óf telefonisch op 0900-9292 informatie krijgen over verbindingen en dienstregelingen. Indien u met de trein komt reist u via station Leeuwarden verder met de bus naar Holwerd. Via de Reisplanner van de NS kunt u eenvoudig uw treinreis plannen.

Per veerboot naar Ameland

Een volledig overzicht van de vertrektijden van de veerboten naar Ameland vindt u op de website van Wagenborg Passagiers Diensten. Hier vindt u ook informatie over de tarieven.
Wilt u uw auto meenemen naar Ameland? Reserveer dan tijdig uw auto om teleustellingen te voorkomen. U kunt telefonisch reserveren op telefoonnummer 0900 9238. Houd bij auto-reserveringen alvast uw kenteken bij de hand.

U kunt zich melden op de Commandeursstraat 15, 9163 JK. Wij brengen of wijzen u dan de woning. Wij wensen u alvast een goede reis en heten u van harte welkom bij HappyNes op Ameland!