Met Waddengoud bekroond

Het Nederlandse Waddengebied is sinds 2009 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Op initiatief van een groot aantal landen, verdeeld over de hele wereld is het Werelderfgoedverdrag opgesteld waarmee cultureel en natuurlijk erfgoed, dat van unieke en universele waarde is, beter bewaard kan worden voor toekomstige generaties. 

Keurmerk voor duurzaam gemaakte producten

Sinds 2013 bestaat het Waddengoud logo. Bedrijven uit het Waddengebied die producten maken of diensten leveren die op een duurzame manier zijn gerealiseerd, komen in aanmerking om het Waddengoud label te voeren. Kennismaken met een Waddengoud leverancier betekent kennismaken met het echte Waddengevoel. Dat kan een ambachtelijk gemaakt, biologisch brood van de lokale bakker zijn, maar ook een wandeling over het wad met een ervaren gids of het biedt een unieke ervaring van de Wadden. 

Een dikke negen!

Ik maakte in 2014 kennis met het Waddengoud symbool. Samen met mijn man Rijk proberen wij ervoor te zorgen dat onze gasten van onze HappyNes vakantieverblijven kennismaken met het echte Ameland gevoel. De gemoedelijkheid, een praatje op het erf, een stukje geschiedenis, wat informatie over de cultuur en het leven op een eiland als Ameland. Omdat wij dachten dat u, als gast bij ons, het echte eilander gevoel mee krijgt hebben we ons aangemeld voor deze erkenning. De stichting Waddengroep, die het label toekent, was in eerste instantie sceptisch. Maar de inspecteur van de stichting kwam op bezoek en gaf het vakantieparadijs HappyNes een dikke 9! Lees het artikel dat in ‘De Amelander’ stond.

HappyNes is dan ook de trotse drager van het Waddengoud keurmerk. Wat ons betreft een mooie erkenning van het feit dat wij ons inzetten voor een unieke, authentieke vakantiebelevenis van onze  gasten.

Ervaar het Waddengoud zelf in een van de authentieke vakantiehuizen.